IPW Impactverslag 2016

Uit liefde voor de publieke zaak presenteren we op deze Valentijnsdag ons eerste Impactverslag.

In dit verslag geven we een overzicht van alle projecten en steden waar we het afgelopen jaar samen met veel burgers en professionals het verschil hebben mogen maken. We willen iedereen die hier aan bij heeft gedragen bijzonder bedanken voor hun inzet en vertrouwen. Onze wens voor 2017: met meer mensen nog meer maatschappelijke impact maken.

U kunt het IPW Impactverslag 2016  hier bekijken.

 

Health Impact Bond

Op 27 Januari 2017 lanceerden we samen met CZ, de gemeente Den Haag en Society Impact de eerste Health Impact Bond van Nederland. Dit verscheen er over in de media:

Volkskrant: Verzekeraar CZ biedt hulp aan gezinnen met schuld

AD: CZ gaat schulden overnemen van probleem gezinnen

AD: Twijfels over proef met schuldhulp CZ

Skipr: CZ en Sociaal Hospitaal helpen gezinnen met schulden

Omroep West: Zorgverzekeraar CZ start experiment met schuldhulpverlening in Den Haag

NPO radio1 // De Ochtend: “Veel is nu dom geregeld” (Sven Kokkelmans & Wim van de Meeren)

NPO radio 1// Nieuws en Co: Den Haag gaat de hulp aan 250 probleemgezinnen uitbesteden (Mustafa Marghadi & Eelke Blokker)

Beleidsterm van het jaar verkiezing #BTvhJ

Onze goede vriend Nietzsche liet zich ooit ontvallen dat mensen die een vreemde taal beperkt beheersen, daar veel meer plezier van hebben dan zij die het goed spreken. Want geluk vaart op oppervlakkige kennis, aldus Nietzsche.

Wij zijn het daar niet mee eens. Zeker niet als het over de edele taal der beleid gaat. We begrijpen dat veel mensen zich gelukkig prijzen om niet iedere dag deze taal te moeten spreken, lezen of schrijven. Maar voor ons, vrienden van de publieke zaak, en liefhebbers van beleidsjargon, gaat er geen dag voorbij zonder dat we ons verder willen verdiepen in deze mooie maar toch wel vreemde taal.

En gelukkig staan we daarin niet alleen. Al vijf jaar lang delen mede-liefhebbers hun observaties over de ontwikkeling van deze taal. Op Twitter krijgen we via #BTvhJ iedere maand de laatste trends in beleidsland mee. En dat is hard nodig. Want als er één taal is die ieder jaar verandert, dan is het wel de beleidstaal. Wat voor de buitenstaander een ietwat saaie, suffe, weinig creatieve, en vooral vervelende wereld lijkt is voor de kenner, de purist, een feestelijke zoektocht naar dynamiek, stabiliteit, nuance, daadkracht, strategie, consensus, politiek, checks, balances en uiteindelijk een zoektocht naar de ultieme taal voor democratie.

Wilt u ook bijdragen aan deze online en up-to-date etymologische verslaglegging van de ontwikkeling van het beleidsjargon? Meld u op #BTvhJ. Wilt u een gooi doen naar de Kalibreerbokaal, en de verkiezing dit jaar winnen? Hieronder kunt u lezen wie u voor zijn gegaan. Inzendingen voor 2017 kunt u tot 20 december sturen naar #BTvhJ2017 of naar info@publiekewaarden.nl.

Succes en veel plezier!

Vriendelijke groet,

De jury


2016: Startstreepmutaties

2015: Pensioenaftopping

2014: Brede Regietafel Jeugd

2013: Maatwerkcompensatie

2012: Onnodige Zorg

Sociaal Hospitaal

In dit interview bij Van Liempt Live legt Eelke Blokker uit hoe het Sociaal Hospitaal investeren in maatwerk mogelijk maakt.

Auteur(s):  Eelke Blokker

Gepubliceerd in:  RTL Z – Van Liempt Live

Datum van publicatie:  25 september 2015

Zijn we niet allemaal teveel met onszelf bezig?

Cabaretier Hans Sibbel roept op om van onze eilandjes af te komen – “Eilandjes zijn levensgevaarlijk” – nieuwe ervaringen op te doen en te vechten voor onze idealen. Een Minister van Geluk zou maatregelen moeten treffen om de boel eens flink op te schudden.

Stine Jensen spreekt erover door met ervaringscoach en ‘opschudvriend’ van Sibbel Gerrit Blom, bestuurskundige Albert Jan Kruiter en actrice Nazmiye Oral. Ze neemt ze voor deze gelegenheid mee naar een eilandje in de Vinkeveense Plassen.

http://www.human.nl/dus-ik-ben-brainwash/2015/dus-ik-ben-een-individu—hans-sibbel.html

Auteur(s):  Albert Jan Kruiter

Gepubliceerd in:  Dus ik ben

Datum van publicatie:  27 september 2015

IPW-testtype 1

IPW-testtype 1zxcvadsfsdf asdf afgwe SDFG ASDF SFDG AFew gstrhq aergwergads fasdfgzx bsdfs dfbsgdf sdrfg sdfg sdfg erg egqerg sfd adsf sdfsd

Zorgzaamheid – Het Filosofisch Kwintet

https://www.npo.nl/het-filosofisch-kwintet/16-08-2015/VPWON_1242016

Hoe kunnen we in deze tijd van grote systemen, rendementsdenken en flexibilisering oog houden voor de menselijke maat? En zijn we er nog voor elkaar bij tegenslag als ziekte en werkloosheid? In deze editie van het Filosofisch Kwintet staat de waarde zorgzaamheid centraal. Te gast zijn oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden Albert Jan Kruiter; hoogleraar Pluralist Development Economics Irene van Staveren; en Diederik Boomsma, promovendus Rechtsfilosofie in Leiden.

Auteur(s):  Albert Jan Kruiter

Gepubliceerd in:  Het Filosofisch Kwintet

Datum van publicatie:  16 augustus 2015