Peter en Sharon hebben zes kinderen en veel problemen. Verschillende professionals proberen ze daarbij te helpen. Maar het gaat van kwaad tot erger. Dan timmert Peter op een dag de deur dicht. Er komt niemand meer in, en er gaat niemand meer uit. Zijn vriendin en vier van zijn kinderen zitten binnen. De situatie is explosief.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren, terwijl er zo veel aandacht en geld aan dit gezin is besteed? Hoe kan het dat mensen die zorg en hulp het hardst nodig hebben, verstoken blijven van een oplossing voor hun problemen?

Beleidsthriller

De dag dat Peter de deur dichttimmerde is een scherpe reconstructie van wat er momenteel misgaat in de maatschappelijke dienstverlening. Aan de hand van een fictief gezin, maar zich baserend op uitvoerig dossieronderzoek en jarenlange ervaring in de wereld van multiprobleemhuishoudens, geven de auteurs een uniek kijkje in de keuken van sociaal beleid.

Hoe kan het bijvoorbeeld dat een gezin in de meest ontwikkelde verzorgingsstaat ter wereld rond moeten komen voor een euro per persoon per dag? Luister naar de meningen, goede bedoelingen en frustraties van zowel gezinsleden als professionals en beleidsmakers, die elkaar tegenkomen in een vastgelopen verzorgingsstaat.

Radio uitzendingen

OBA LIVE (HUMAN) met Clara Pels en Albert Jan Kruiter

ANDERE WERELD (IKON)  met Albert Jan Kruiter

CASA LUNA (NCRV) met Eelke Blokker en Clara Pels

De Dag Dat Peter De Deur Dichttimmerde van IPW’s AJ Kruiter en onze eerste enige IPW-fellow Clara Pels vertegenwoordigt een heel nieuw literair genre: de beleidsthriller. “Peter” is verkrijgbaar in de (online) boekhandel voor 16 euro. ISBN: 9789461641021

Peter

Auteur(s):  Albert Jan Kruiter, Clara Pels

Gepubliceerd in:  Van Gennep

Datum van publicatie:  15 november 2012