Wij zoeken een actieonderzoeker…

Dat is voor ons iemand die zelf dingen onderneemt en daar anderen van laat leren. Het is iemand die met ons de verzorgingsstaat van de toekomst uitvindt. Iemand die graag met z’n voeten in de modder staat om te ervaren hoe dat voelt. Iemand die veel van dingen vindt maar zijn mening ook een dagje vrij kan geven.

Houd jij van reflectie maar wil je ook graag wat delen? Kun jij goed observeren en vind je het leuk om dingen uit te zoeken? Twijfel jij ook altijd of je zelf iets moet doen, iets moet maken, of toch eerst meer moet weten? En vind je het belangrijk om mooie dingen te maken?

Dan willen we je graag als collega bij de Denktank van het Instituut voor Publieke Waarden!

Wil jij dat ook? Stuur ons dan voor 10 januari een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is je grootste drijfveer om de verzorgingsstaat van de toekomst uit te vinden?
  • Waarom heb je het nodig om actie en onderzoek te combineren?
  • Wat voeg jij toe aan de Denktank van het Instituut?
  • Wat is het mooiste dat je ooit hebt gemaakt of gedaan?

We zoeken iemand die voltijd (of bijna) bij ons in dienst komt. We hebben een kantoor in Utrecht en werken door het hele land.

Wie zijn wij?

Het Instituut voor Publieke Waarden onderzoekt en verbetert de publieke zaak. In ons Sociaal Hospitaal helpen we gezinnen met meer problemen dan ze zelf kunnen oplossen. Samen met deze gezinnen zorgen we dat ze zelf de baas over hun eigen zorgplan kunnen zijn. Als maatschappelijk ondernemer ontwikkelen we met Sociaal Hospitaal nieuwe financieringsmodellen en verantwoordingsmechanismen voor de zorg. In de School voor Publieke Waarden delen en ontwikkelen we kennis. We leiden professionals op terwijl we samen op zoek gaan naar structurele oplossingen voor ongetemde publieke problemen.

In de Denktank van het Instituut ontwikkelen we kennis en doen we onderzoek. Daar werken we voor, door, en met de School en Sociaal Hospitaal. Wat we leren van gezinnen en professionals gebruiken we om met beleidsmakers en bestuurders op te lossen. We onderzoeken uitsluitingsmechanismen en ontwerpen inclusie. We volgen geldstromen en maken nieuwe maatschappelijke verdienmodellen. We bevragen de onbedoelde effecten van ons eigen handelen om anderen constructief de les te lezen. We zijn kritisch op, en loyaal aan, de publieke zaak.

Stuur je reactie aan Manon Poppe, manon@publiekewaarden.nl.

Voor vragen kun je altijd mailen met Floor Kellerman,  floor@publiekewaarden.nl

De eerste gesprekken vinden plaats op 23 januari in Utrecht.